Karadeniz
Yalıköy'de balıkçılık
Yalıköy, Karadeniz kıyısında yer alan bir köydür ve farklı dönemlerde lüfer, torik, palamut, levrek, kalkan ve istavrit gibi balıklar avlanmaktadır. Yalıköy’deki yerel balıkçılar, genellikle ağ ve çapari kullanarak balık tutmaktadır. Bunun yanı sıra, uzun olta, kıyıdan spin ile balık avı ve oltaya çapari takarak balık avlama gibi yöntemler de kullanılmaktadır. Köyde liman bulunmadığı için balıkçılar, denize küçük botlarla açılmak zorunda kalmaktadır. 1980'lerden bu yana köye liman yapılacağına dair vaatler olmasına rağmen bu konuda henüz bir ilerleme kaydedilmemiştir.
Çeşitli Görseller
Yalıköy Konserve Palamut Balığı
Yalıköy'de üretilmeye başlanan konserve palamut balığı, öncelikle balığın uzun süre saklanabilmesi amacıyla özel bir yöntemle hazırlanmıştır. Ancak, lezzetinin de beğenilmesi sayesinde kısa sürede yaygınlaşmıştır. Palamut balığının tercih edilme nedenleri arasında, yağlı yapısı, sonbahar aylarında avlanabilir olması ve kış öncesi hazırlanabilmesi yer almaktadır. Ayrıca bu konservenin yapımında sadece balık ve tuz kullanılmaktadır.
Yalıköy'de arıcılık faaliyetleri
Yalıköy’de yapılan arıcılık, bölgedeki ormanların büyük bir kısmının meşe ağacı ve kara çalı olması sebebi ile üretilen balın içeriğinde yüksek oranda meşe ve kara çalı balı bulunur Ayrıca, Yalıköy’de tarım yapılmadığı için arılar zirai ilaçlardan etkilenmez, bu da balın tamamen doğal olmasını sağlar. Arıcılık, bölgede önemli bir ek gelir kaynağı haline gelmiştir.